De lopende lantaarnpalen

De lopende lantaarnpalen

zondag 30 november 2014

Weetjes over onze uitstap in Dendermonde


 We gingen naar het stadhuis van Dendermonde. Dendermonde zijn naam is zo ontstaan: De Schelde mondt uit in de Dender. Een stad zorgt voor feesten, winkels en huizen. De gemeenteraad heeft 35 zetels. (stukje tekst Mauro)
Er zijn 35 mensen wetgevende macht en 8 mensen uitvoerende macht. (Ayko)
Dit is de trouwzaal. 

We kwamen in een kamer waar allemaal bureaus stonden. Op die bureaus stonden micro's en naamplaatjes. We hadden een gids en hij heet Niels Tas. Dat is de man van Antigone.Eerst vertelde hij wat een stad allemaal doet. Onze ouders betalen belastingen. Die dienen voor evenementen, straten aanleggen, ... (tekst Jules) 
Ik zat op de plaats van Leen Dierick. (Zeno)

Niels Tas vertelde over fijn stof, cohousing en over de gebieden waar je het best kan wonen.
Daarna gingen we naar de dienst bevolking. Jo moest haar naam geven en toen wisten ze alles over Jo. Ze hadden ook een speciale kast waar ze alle gegevens hebben van elke bewoner van Dendermonde. We zijn ook te weten gekomen dat je onder de 12jaar een kids-ID moet hebben en dat ze ook een E-loket hebben dat is een elektronisch loket. (stuk tekst van Jente)

Niels Tas zijn officiële term is "Schepen van ruimtelijke ordening en stedenbouw. 
De dienst bevolking en de dienst burgerzaken vormen samen de dienst burgerlijke stand.
(aanvullingen Cosmo)
Hij had een foto van België en Nederland. België = minder groen, meer huizen.
Nederland = meer groen, huizen dichter bij elkaar (beter dus)  (Erin)


Die mevrouw had dikke boeken. Het waren boeken van elk jaar. Hasse,Jente en ik mochten in het boek lezen. Alle drie in het boek van 2004. Jente en ik zijn van het mannelijke geslacht en Hasse is van het vrouwelijk geslacht. (Mil)
 Als iemand geboren is moet je iets invullen. Dat komt in een dik boek met het geboortejaar. Ik sta er ook in. Ik ben om 13.32 geboren. Nu kan je kiezen of je de achternaam van de mama, van de papa of een dubbele geeft. Het was heel leuk! (Hasse)

In de dienst burgerzaken moet je aangifte doen van geboorte, als iemand overleden is en als je trouwt. (Marieke)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten